Nieuws

Pioenrozenseizoen van start bij Molenaar Agriculture

Pioenrozenseizoen van start bij Molenaar Agriculture

Met het aanbreken van mei start weer het pioenrozenseizoen. Reikhalzend hebben we uitgekeken naar deze vrolijke bloeier. Het pioenrozenseizoen is maar kort en daarom geven wij deze prachtige bloem graag een mooi podium!Molenaar Agriculture
Bij Decorum zijn de pioenrozen van ons nieuwste lid Molenaar Agriculture verkrijgbaar. Broers Niels en Dennis Molenaar zitten al ruim 25 jaar in het vak en sinds 2008 focust Molenaar Agriculture zich volledig op het telen van pioenrozen en alliums. De specialisatie ligt op zowel de bloemen, het stek en bollen. Op 30 hectare verdeeld over locaties in Noord-Holland, Brabant en Frankrijk produceren zij met veel passie een breed assortiment pioenrozen. 

  

Welkom terug, pioenroos!
Deze week bezocht Decorum Molenaar Agriculture, die de laatste voorbereidingen voor het hoogseizoen treft. Niels Molenaar gaf ons een rondleiding over het bedrijf: “Het is nu nog wat rustiger, maar de drukte staat voor de deur. De eerste pioenen uit Frankrijk zijn overgekomen. Over twee weken starten we met de pioenen van de vestiging in Brabant en over vier weken starten we met de oogst op de locatie in Noord-Holland.”

Uitgebreid assortiment
Molenaar Agriculture beschikt over een uitgebreid assortiment pioenrozen en sieruien. “We starten nu met vier soorten pioenen. Uiteindelijk breidt het assortiment gedurende het seizoen uit naar 15 soorten pioenen en twee soorten alliums. Dankzij onze verschillende locaties kunnen wij onze soorten een langere periode aanbieden.”

   

 

  

De seizoenstoppers van 2017
Wat zijn dé toppers die je dit seizoen in huis moet hebben? Niels Molenaar vertelt: “Wij hebben dit jaar vier mooie opvallende soorten. De Coral Sunset heeft grote oranjeroze bloemen en verkleurt tijdens de bloei in de kleuren van een zonsondergang. De Old Faithfull is een van de meest grove pioenrozen met enorme rode bloemen. De witte pioenroos Kelowy’s Glorius staat bekend om haar opvallend grote bloembladeren. Tot slot hebben we de roze Jacorma, een laat sortiment. Op deze manier voorzien we onze klanten het hele seizoen van verse pioenrozen.”

  
Links: Kelowy's Glorius | Rechts: Jarorma

  
Links: Old Faithfull | Rechts: Coral Sunset 

Lees meer over de Pioenroos of onze kweker Molenaar Agriculture.

Deel dit bericht:
Terug naar overzicht