Nieuws

Leo Kuyvenhoven Anthuriums: innovatief en klantgericht!

Leo Kuyvenhoven Anthuriums: innovatief en klantgericht!

Deze maand staat de anthurium op de bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Een mooi moment om deze exotische snijbloem in het zonnetje te zetten!




Binnen het Decorum assortiment is de snijanthurium te vinden van Leo Kuyvenhoven Anthuriums. Innovatief en klantgericht zijn dé sleutelwoorden van deze Decorum kweker. Samen met zijn vader startte hij 20 jaar geleden een anthuriumkwekerij in De Lier. In de loop der jaren heeft Leo Kuyvenhoven zich ontwikkeld tot specialist in exclusieve anthuriums met zowel tulp als veldachtige anthuriumsoorten.

  

Exclusieve soorten
‘Ons bedrijf is niet zo groot. Om ons te onderscheiden tussen de ‘grotere jongens’ bieden we exclusieve soorten aan’, aldus Leo Kuyvenhoven. De handel vraagt vooral naar de traditionele kleuren zoals rood, groen en wit. ‘Ik wil laten zien dat er nog zó veel meer kleuren en vormen zijn. Voor de exclusieve soorten moest echt naamsbekendheid worden opgebouwd. De afgelopen jaren hebben we dan ook hard moeten werken om deze exclusieve soorten onder de aandacht van de handel te brengen. Ook door lid te zijn van Decorum maken we een verschil. We merken nu na een aantal jaar dat het zijn vruchten begint af te werpen’.

Naast exclusieve soorten kun je bij Leo Kuyvenhoven Anthuriums ook terecht voor de traditionelere soorten zoals de Tropical, Acropolis en de Pistache. ‘Op deze manier bieden wij de klant een totaal assortiment. En via de traditionele soorten brengen wij ook weer onze exclusieve soorten onder de aandacht bij de klant’.

Koudebestendige soorten
De anthurium is een tropische plant, waardoor hij gevoelig is voor kou. Dit brengt in de keten knelpunten met zich mee. ‘Een van die knelpunten is dat je de anthurium bijvoorbeeld niet in de koelcel mag bewaren. Voor het transport van het product is dit lastig’. Om dit probleem tegen te gaan is Leo Kuyvenhoven acht jaar geleden op zoek gegaan naar koudebestendige soorten bij verschillende veredelaars. ‘Momenteel kan ik met trots zeggen dat we vier soorten aanbieden die tegen de kou kunnen, namelijk de Silvia, Lumina, Pistache en de Peruzzi.’ 

  

Seizoentoppers voor het najaar
Dit najaar biedt Leo twee doorgekleurde soorten voor de herfst aan, namelijk de Silvia Antique en de Tropical Antique. ‘Met hun mooie nerfstructuur en in warme herfsttinten zijn dit twee perfecte soorten voor het najaar,’ volgens Leo Kuyvenhoven. De Silvia Antique en Tropical Antique zijn vanaf nu te bestellen. 

  

Lees meer over de anthurium of onze kweker Leo Kuyvenhoven Anthuriums

Deel dit bericht:
Terug naar overzicht