Nieuws

Drie nieuwe bloemen leden voor Decorum

Drie nieuwe bloemen leden voor Decorum

Met ingang van 1 april treden Pico Bello Hortensia, Staticespecialist en Hofland Freesia toe tot telersvereniging Decorum.

Pico Bello Hortensia
Pico Bello Hortensia is een bedrijf van 27.500m2 uit Kwintsheul. De focus van eigenaar Paul Kouwenhoven en zijn zoon Richard is het kweken van een constant goede kwaliteit hortensia’s. Dit doen zij het gehele jaar, het seizoen loopt namelijk tot half december. Samen met De Munck Hortensia’s, welke reeds lid is van onze club, heeft Decorum nu een kwalitatief hoogwaardig en breed assortiment hortensia’s een langere tijd beschikbaar. 

Staticespecialist
De Staticespecialist kweekt statice van topkwaliteit in zeven verschillende variëteiten en heeft een geweldige statice mix. Deze bijzondere zomerbloem wordt veel toegepast in boeketten en arrangementen. Interessant voor de bloemist! Voor Roland en Stefan van Paasen is kwaliteit zeer belangrijk. Om dit zo goed mogelijk te waarborgen, maken zij bij de verwerking van hun product gebruik van moderne sorteermachines die onder andere de grootte, dikte en rijpheid bepalen. Op deze manier is de klant altijd verzekerd van statice van top kwaliteit!  

Hofland Freesia
Hofland is een bekende naam in de freesia wereld. Op een areaal van bijna vijf hectare in Maasdijk produceren Marinus en Erik Hofland zo’n 17,5 miljoen stelen per jaar. De twaalf rassen freesia’s die Hofland kweekt kunnen jaarrond in goede kwaliteit en aantallen geleverd worden. Hofland doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te kweken en zo levert zij niet alleen mooie, maar ook verantwoorde freesia’s. Freesia’s staan bekend om hun geur, maar daar wordt nog weinig mee gedaan. Hofland heeft een aantal bijzonder fijne geurende freesia’s geselecteerd om onder dit unique selling point vermarkt te worden.

Decorum Flowers assortiment
Met de komst van deze drie leden, bestaat het Decorum bloemen assortiment nu uit twintig kwekers. De producten uit het bloemen assortiment zijn: chrysant, lelie, tulp, freesia, pioenroos, gerbera en germini, cymbidium, anthurium, amaryllis, roos (White Avalanche+ en Red Naomi), lisianthus, hortensia, statice en hyacint. Wij zijn continu op zoek naar kwalitatieve aanvullingen in ons assortiment.

Deel dit bericht:
Terug naar overzicht