Nieuws

Decorum vergroent de afdeling Geriatrie in het Tergooi Ziekenhuis

Decorum vergroent de afdeling Geriatrie in het Tergooi Ziekenhuis

Groen onder de aandacht brengen, een goed doel steunen en uiteindelijk een nieuw verdienmodel ontwikkelen. Dit zijn de redenen waarom onder andere Decorum lid Persoon Potplanten meewerkt met het project bij het Tergooi ziekenhuis in het kader van de Groene Agenda van Royal FloraHolland. Aad Persoon is namens Decorum contactpersoon voor dit project. Ontwerpbureau Groene Leefomgeving Fhreja heeft uiteindelijk het ontwerp gemaakt.

Twee grote plantenwanden, twee moswanden en veel grote en kleine planten zijn in het ziekenhuis geplaatst. Enkele kwekers van Decorum stelden de losse planten gratis ter beschikking aan het ziekenhuis. ‘’Men wilde de afdeling Geriatrie vergroenen en een fijne sfeer creëren voor mensen met dementie’’ vertelt Aad Persoon. Onze groene planten zuiveren de lucht, verbeteren de sfeer én verminderen stress.

Een groene omgeving helpt echt, de reacties van het personeel en de patiënten zijn positief. Ook zijn de bevestigende effecten van groen aangetoond door het programma De Groene Agenda.

                                                 

Bronnen: Ontwerpbureau Groene Leefomgeving Fhreja, Royal FloraHolland

Deel dit bericht:
Terug naar overzicht