Nieuws

Decorum trakteert 4.000 ijsjes bij Kom in de Kas ter ere van jubileum

Decorum trakteert 4.000 ijsjes bij Kom in de Kas ter ere van jubileum

Met speciale ijsjes gemaakt van plantenextracten trakteert Decorum ter gelegenheid van hun 20-jarig jubileum. Er werden ruim 4000 ijsjes met laurier, begonia, orchidee en curcuma smaak uitgedeeld in de kas van Duijnhove aan de Herenwerf in Maasland. Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat de eerste plant onder het kwaliteitsmerk Decorum verkocht werd. Komend half jaar viert de telersvereniging op diverse evenementen dit jubileum.

Afgelopen weekend was Kom in de Kas, dé publiekstrekker van de glastuinbouwsector. Diverse leden van Decorum openden hun deuren voor het publiek. “We hebben er wel 4.000 geschept dit weekend. Het tuinbouw evenement Kom in de Kas is een feestje voor jong en oud, hier past een ijsje goed bij” aldus Renate Boeters eventmanager van Decorum. "We hebben veel leuke reacties gehad over het ijs. Men wilde weten waarom wij ijs maken van plantenextracten. Vorig jaar zijn de overgebleven blaadjes van de laurierplanten gebruikt om een extract van te maken. Dit extract kan gebruikt worden omdat de planten op duurzame wijze geteeld zijn. Decorum laurier is immers productproof. Voor ons een manier om extra aandacht te geven aan duurzaamheid." 

Na het succes op de Trade Fair, IPM Essen en nu Kom in de kas, zal Decorum nog een aantal keer planten ijs uitdelen op verschillende evenementen.        

                                                                    

Deel dit bericht:
Terug naar overzicht