Nieuws

Decorum sluit aan bij Floriculture Sustainability Initiative (FSI)

Decorum sluit aan bij Floriculture Sustainability Initiative (FSI)


Decorum heeft zich aangesloten bij Floriculture Sustainability Initiative (FSI). Op het kantoor van Decorum in het World Horti Center in Naaldwijk ondertekenden voorzitter van de telersvereniging John Grootscholten en directeur van FSI Jeroen Oudheusden de overeenkomst.

Decorum is het eerste kwekersverband dat zich aansluit bij FSI. Het FSI ledenbestand bestaat uit een kleine 50 organisaties - retailers, veredelaars, exporteurs, enkele toeleveranciers en NGO's - die zich sinds 2013 gezamenlijk toeleggen op een steeds verdere verduurzaming van de sierteelt. In 2020, zo is de doelstelling, moet 90% van al het product 'verantwoord geproduceerd en verhandeld' zijn.

FSI is dan ook geen certificaat, legt Jeroen uit, maar een internationaal netwerk van partijen die samenwerken aan verduurzaming. Dat gebeurt middels projecten en 'benchmarking', waarmee bedrijven hun activiteiten op gebied van verduurzaming versterken. Voor Decorum, voegt John toe, is deelname een kans en een mooi podium ook vanuit de producenten initiatief te tonen. "Bovendien eist de consument een schoon en verantwoord geproduceerd product. Samen kom je verder en met onze deelname in FSI kunnen we van elkaar leren."


John Grootscholten en Jeroen Oudheusden ondertekenen de overeenkomst. Foto door Geert Peeters.

FSI werkt aan verduurzaming van de sector en een gelijk speelveld creëren voor kwekers, groothandelaren en retailers. Het centrale idee is om dat sectorbreed aan te vliegen en dus de samenwerking te zoeken met andere ketenpartijen en instanties. Zie www.fsi2020.com voor meer informatie.
Deel dit bericht:
Terug naar overzicht