Nieuws

Decorum lanceert duurzaam label Feel Green

Decorum lanceert duurzaam label Feel Green

Met het oog op het verduurzamen van de sierteeltsector brengt Decorum een nieuwe lijn op de markt: Feel Green. Als lid van het Floriculture Sustainable Initiative (FSI) staat duurzaamheid hoog op de agenda van afzetcoöperatie Decorum. Met Feel Green gaat Decorum een stap verder op het gebied van duurzaam produceren van planten en bloemen.
 

De coöperatie stelt hoge duurzaamheidseisen aan kwekers die Feel Green uitleveren, alsmede aan de verpakkingsmaterialen. Decorum kwekers die Feel Green producten uitleveren zijn in het bezit van de kwaliteits- en duurzaamheidscertificeringen MPS SQ, MPS GAP en MPS-ProductProof. Niet alleen het product is duurzaam; de verpakking is gemaakt van afbreekbare en hernieuwbare materialen. Feel Green producten worden geleverd in een papieren hoes en in een kartonnen tray. 

 

Afgelopen week verschenen de eerste Feel Green producten van Decorum kwekers Ten Have Plant en Ammerlaan-Sosef in de markt. De eerste reacties vanuit de markt zijn positief. “Mijn klanten zijn blij dat ze voor steeds meer producten kunnen kiezen waarvan ze weten dat het goed zit. Dan bedoel ik goed qua certificeringen en met een duurzame verpakking. Maar duurzaamheid is nooit af. We blijven Feel Green doorontwikkelen”, aldus Gertjan Sosef. De komende weken breidt het Feel Green assortiment verder uit, welke Decorum tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer 2018 presenteert.

 
Decorumkwekers Rob ten Have met de cyclaam en Gertjan Sosef met de celosia in Feel Green.  

Het op de markt brengen van een duurzaamheidslabel past in de strategie van Decorum, waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. De coöperatie heeft als ambitie om al haar leden minimaal MPS of Global GAP te laten certificeren en daarnaast ook een sociaal certificaat zoals MPS SQ te laten behalen.

Deel dit bericht:
Terug naar overzicht