Nieuws

Decorum kwekers onderweg met behalen van FSI doelen

Sinds een jaar is Decorum lid van FSI, een internationaal netwerk van partijen die samenwerken aan verduurzaming in de sierteelt. FSI heeft als doel om in 2020 90% van alle producten 'verantwoord te produceren en verhandelen'. Door het behalen van de certificaten GAP en SQ voldoen steeds meer kwekers van Decorum aan deze doelstellingen.

De balans opmaken
Deze week behaalde ook J&P Ten Have het certificaat MPS SQ. Een mooi moment om de balans op te maken en te kijken hoe alle kwekers van Decorum ervoor staan. In 2019 is de doelstelling voor alle telers van Decorum om minimaal een GAP certificaat te behalen. Producten met dit certificaat voldoen aan eisen voor het milieu, traceerbaarheid, veiligheid en hygiëne. Ruim 70% heeft dit certificaat al behaald. De resterende telers zitten in een afrondende auditfase, het lijkt erop dat deze doelstelling al snel gerealiseerd zal worden.
Voor 2020 staat het behalen van een sociaal certificaat op de planning. Hier ligt de focus op veiligheid en gezondheid van medewerkers. Ook hier wordt hard aan gewerkt, want momenteel heeft 40% van de telers het certificaat behaald.
Kweker Peet Ten Have: ‘Uiteindelijk wordt met het behalen van de certificaten inzichtelijk dat het met onze producten wel goed zit. Het helpt om een gezamenlijke doelstelling te hebben, zo kun je elkaar helpen waar nodig, dat is ook de kracht van Decorum’.

Duurzame planten van Feel Green
In samenhang met de doelen voor FSI is sinds november 2018 het duurzaamheidsmerk Feel Green op de markt gekomen. De producten die onder Feel Green verkocht worden voldoen aan de certificaten GAP, SQ én zijn Productproof. Hierdoor wordt inzichtelijk dat aan strenge eisen wordt voldaan op het gebied van o.a. product traceerbaarheid, hygiëne, sociale aspecten en de juiste (biologische) gewasbescherming. Naast het duurzame product zijn de verpakking en het etiket gemaakt van afbreekbare en hernieuwbare materialen en wordt de hoeveelheid plastic geminimaliseerd. Alle Feel Green producten worden geleverd in een kartonnen tray of een tray van gerecycled materiaal. Inmiddels leveren 10 telers hun producten in Feel Green uit.

Deel dit bericht:
Terug naar overzicht