Nieuws

Decorum Flowers kiest voor FloraMondo

Decorum Flowers kiest voor FloraMondo


Verse producten van hoogwaardige kwaliteit, direct van de kweker. Dat is wat Decorum haar klanten biedt. Om dit zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, is het noodzakelijk dat de klanten van Decorum de producten snel en vers online kunnen bestellen. Momenteel worden Decorum planten en bloemen aangeboden via de Decorum webshop en via een (VMP) koppeling naar de webshop van een deel van de Decorum dealers.
Op diverse vlakken vraagt de bloemenhandel een andere benadering dan de plantenhandel, zo ook de wijze van digitaal aanbieden. Daarom kiest Decorum er nu voor om de snijbloemen binnen het assortiment via FloraMondo aan te bieden.

Totaal aanbod
FloraMondo is het online handelsplatform van Royal FloraHolland met het breedste assortiment bloemen en planten ter wereld. Deze digitale marktplaats biedt kopers de mogelijkheid direct online te kunnen inkopen via klokverkoop of directe handel.
De keuze voor dit platform is door Decorum gemaakt vanwege diverse redenen, zoals het kunnen aanbieden van klantspecifieke regels waarmee onze kwekers maatwerk afspraken kunnen maken met hun klanten. Ook het realtime bijhouden van de voorraad door de aflopende aantallen is een pluspunt. Daarnaast zijn er door de verschillende levertijden meerdere uitlevermomenten per dag mogelijk.

API
Naast deze interessante functionaliteiten werkt FloraMondo samen met Decorum aan de ontwikkeling van een API (API staat voor Application Programming Interface, dit is een basis waarop computerprogramma's met elkaar kunnen communiceren). Dit geeft Decorum de mogelijkheid om op ieder gewenst moment van de dag Decorum orders op te vragen. Met deze informatie kan Decorum zelf analyses uitvoeren en inzichten verkrijgen waarmee Decorum kwekers hun voordeel kunnen doen.
Niet alleen op korte termijn, maar juist voor de toekomst ziet Decorum veel kansen in de mogelijkheden en het marktbereik van FloraMondo.

Decorum Flowers
Het snijbloemen assortiment van Decorum wordt inmiddels gevormd door twintig bloemenkwekers. Het assortiment bestaat uit alstroemeria, amaryllis, anthurium, asparagus, chrysant, cymbidium, freesia, gerbera, germini, hyacint, hortensia, lelie, lisianthus, roos, statice en tulp.
Alle kwekers worden zorgvuldig geselecteerd, omdat Decorum de allerbeste kwaliteit bloemen wil bieden. Decorum blijft zoeken naar samenwerkende kwaliteitskwekers om een nog aantrekkelijker assortiment te bieden op het gebied van snijbloemen. 

Deel dit bericht:
Terug naar overzicht