Duurzaam ondernemen

Het hoogwaardige merk Decorum staat voor gegarandeerde topkwaliteitdirect van de bron, gecombineerd met continue innovatie en verduurzaming 
Vanuit de markt, overheid en samenleving neemt de druk om duurzaam te telen steeds meer toe. Als Decorum zien wij dit als kans om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en goed te doen voor zowel mens als milieu. 

Duurzaam ondernemen
Kwaliteit is altijd dé focus geweest voor Decorum en haar kwekers. De geselecteerde kwekers telen hun planten en bloemen vol passie en zorg. 
Zorg voor het product, maar ook voor de omgeving. Dit uit zich onder andere in energiebesparende activiteiten, recycling (verpakkingen en teeltmaterialen), gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen (zoals insecten), zuinig omgaan met water en duurzame warmtebronnen. Decorum selecteert haar kwekers op basis van diverse factoren, waarvan kwaliteit de belangrijkste is. Daarnaast zijn de Decorum kwekers vooruitstrevend, innovatief en maatschappelijk betrokken.

Meest duurzame kweker
Iedere Decorum kweker wil en kan duurzaam telen. Een aantal leden doen daar nog een schepje bovenop. Zo is Decorum lid Ter Laak Orchids verkozen tot ‘meest duurzame kweker’ van Nederland. Ter Laak heeft als eerste Nederlandse kweker een innovatieve en energiebesparende daglichtkas gebouwd. Hier wordt zonlicht verwarmd, bewaard en elders gebruikt in de kas. Dit zorgt voor een energiebesparing van maar liefst 50%! 
Ook Van der Drift Roses, kweker van de prachtige Red Naomi roos, onderneemt veel op het gebied van duurzaamheid. Onder andere met zestig zonnepanelen op de kas en een maximale inzet van biologische bestrijders. Maar ook met een energiecluster om vijf grote bedrijven in de buurt van warmte en stroom te kunnen voorzien. Zo zijn er tal van voorbeelden te noemen van duurzame activiteiten van Decorum leden.
Het belangrijkste hieraan is dat de kwekers elkaar inspireren en kennis delen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.