Decorum | Feel the quality

Sinds 1995

In 1995 werd vanuit Merk Ontwikkeling Sierteelt (MOS) Decorum opgericht. Een aantal innovatieve kwekers wilde een kwaliteitslabel oprichten, speciaal voor de vakhandel. Zij deden dit vanuit de overtuiging onderscheidend te kunnen zijn in kwaliteit en minder inwisselbaar in de keten. Ook was er veel behoefte aan samenwerking en kennis delen. En dit deden zij middagen en avonden lang... 

Consumenten safari
Decorum wilde een andere marktbenadering bewerkstelligen en juist naar de wens van de consument luisteren. Er is toen samen met de kwekers een consumenten safari georganiseerd. In winkels en bij consumenten thuis werd er onderzocht waar een consument naar op zoek was bij de aanschaf van planten en bloemen. Eric Moor, toenmalig voorzitter van Decorum vertelt hierover: 'deze consumenten safari was hard nodig. Wij dachten het allemaal wel te weten, maar niets bleek minder waar. Die info moet je dan wel met eigen oren horen. Pas wanneer je dit allemaal bij elkaar optelt, dringt tot je door wat de consument wil. Dit bood Decorum de mogelijkheid om de juiste benadering te kiezen'. 

Een belangrijk jaar
In 1999 kwam de eerste plant met het Decorum kwaliteitslabel op de markt. Een primeur!
De jaren erna groeide de vereniging door, zowel in het aantal leden, producten als ambities.
Decorum beleverde de vakhandel in Europa en ging daarnaast een aantal private labels voeren in Nederlandse en Belgische ketens. Hierin was Decorum de planten leverancier en werkten we samen met diverse partners.
2013 is een belangrijk jaar. Dan besluit Decorum namelijk uit te breiden met bloemen: Decorum Flowers.
Waarom? Er komt steeds meer vraag naar kwalitatief hoogwaardige bloemen onder één merklabel. Ook zijn er veel kansen op de winkelvloer. In 2013 krijgt Decorum namelijk de kans om samen te werken met een aantal hoogwaardige supermarkt ketens in Duitsland. Hier kan Decorum het category management optimaal toepassen: een compleet planten-en bloemen schap op assortimentsvoorstellen en besteladviezen. Door een duurzame relatie met een retailer op te bouwen, data te delen en lef te tonen, ontstaan er mooie samenwerkingen. 

En nu…

Nu werkt Decorum met al haar bloemen en planten leden dagelijks hard aan de beste kwaliteit in combinatie met duurzaamheid, nieuwe innovaties en unieke concepten. Decorum kan met trots vertellen dat het merk een begrip is dat verder rijkt dan alleen Europa. Onze bloemen en planten zijn inmiddels voor iedereen in de branche beschikbaar. Decorum heeft, mede door haar vooruitstrevende leden, de afgelopen jaren een pioniersrol opgebouwd. Het geloof in een bloemen en planten merk van hoogwaardige kwaliteit is nooit veranderd.